Akademiet for den 3. alder

Du er her: Hjem > Kalender
menulink

Kalender

 

Her er en samlet oversigt over de pt. planlagte fælles arrangementer i regi af A3A. Møderne i de enkelte studiegrupper fastlægges af studiegrupperne. Oplysninger om disse møder kan fås ved henvendelse til kontaktpersonen, der fremgår af oversigten over studiegrupper.

A3A's normale mødested:
 

 

  Kildeskovhallen,

  Adolphsvej 25,

  2820 Gentofte, 

  Mødesalen

  indgang F

 

 

 

 

 

 

Kalender 2022


 


Onsdag 30. november

 

 Marianne Jelved: Mit liv i politik – hvorfor overhovedet blande sig? 

Marianne Jelved har været medlem af Folketinget uafbrudt i 35 år fra 1987 til 2022. Hun har i perioden haft et utal af offentlige poster, herunder som kulturminister og økonomiminister. Hun er bl.a. også omtalt som ”damen med håndtasken”.  Fra 2001 til 2007 var hun politisk leder af Det Radikale Venstre.

Marianne Jelved vil på mødet fortælle om sit liv i politik. Hvorfra, hvorfor og hvortil.

Tilmelding til: Kjeld Kragelund helst på e-mail: a3alder@gmail.com, ellers på tlf. 2124 2326.


Onsdag 25. januar 2023

 

 Anne Beim: Bæredygtig arkitektur

Hvad kræver det at bygge i en verden, hvor ressourcerne er blevet knappe, og hvor tiltagende klimaforandringer, ødelæggende forurening og ubalance i naturens økosystemer skaber voksende kriser?
Hvad betyder det for den måde vi skal bygge på, for arkitekturen og for den måde arkitekten skal tænke og handle nu og i fremtiden?
Foredraget præsenterer nye tendenser i måden, vi skal forstå de forudsætninger, der forventes at blive gældende for at bygge og bo i fremtiden. Her vises eksempler på nye måder at tænke, bygge og formgive bygninger på, hvor materialer og bygningsdele betragtes som dele af større cirkulære kredsløb, der tager hensyn til mennesker, natur og miljø som helhed.

Professor Anne Beim leder Center for Industriel Arkitektur på Det Kongelige Akademi og har i 30 år arbejdet med økologi og miljømæssig bæredygtig arkitektur. I hele sit virke har Anne Beim forsket i og arbejdet for, at vi skal bygge radikalt anderledes, end vi gjorde for 30 år siden, og end vi stadig gør i dag.


Onsdag 1. marts

 

 Troels Fröling: PUTINS VEJE OG VILDVEJE.
Sikkerhedspolitiske nedslag fra arbejde i statsligt og NGO-regi under og
efter den kolde krig.

Debatoplæg ved Troels Frøling, tidligere afdelingschef under forsvarsministeriet og international generalsekretær for Atlantsammenslutningen, der er en sikkerhedspolitisk tænketank, som arbejder for at skabe debat om aktuelle udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitiske emner. Tænketanken er en del af det internationale netværk Atlantic Treaty Association (ATA), som består af 37 lande.

 


« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by Kjeld Kragelund
Login