Akademiet for den 3. alder

Du er her: Hjem > Kalender
menulink

Kalender

 

Her er en samlet oversigt over de pt. planlagte fælles arrangementer i regi af A3A. Møderne i de enkelte studiegrupper fastlægges af studiegrupperne. Oplysninger om disse møder kan fås ved henvendelse til kontaktpersonen, der fremgår af oversigten over studiegrupper.

A3A's normale mødested:
 

 

  Kildeskovhallen,

  Adolphsvej 25,

  2820 Gentofte, 

  Mødesalen

  indgang F

 

 

 

 

 

 

Kalender 2020


Onsdag den 9. september kl. 15

NB. Ændret dato!

Historien om virksomheden GN Store Nord v/Kurt Jacobsen

Store Nordiske skrev sig ind i verdenshistorien, da selskabet i 1870-1871 indførte telegrafen i Kina og Japan og forbandt de to lande med den øvrige verden. Siden bidrog selskabet til at udvide og opretholde klodens kommunikationsforbindelser gennem nogle af verdenshistoriens mest dramatiske begivenheder: revolutioner i Kina og Rusland, krige i Østasien, 1930’ernes økonomiske recession, stalintidens udrensninger, to verdenskrige samt Den Kolde Krig og Sovjetunionens sammenbrud.

Efter 2. Verdenskrig opbyggede Store Nordiske en industrikoncern, som bidrog til at skabe grundlaget for vor tids trådløse mobil- og datakommunikation. I dag hedder selskabet GN, der er en af Danmarks store teknologikoncerner og global markedsleder inden for høreapparater og headset.

 I foredraget fortæller Kurt Jacobsen om dramatiske højdepunkter i selskabets 150-årie historie.

 Kurt Jacobsen er dr. phil. og professor i historie ved Copenhagen Business School.


Onsdag den 21. oktober kl. 15

Statsrevisorerne - Folketingets vagthund v/tidligere statsrevisor Peder Larsen

Tidligere mangeårige formand for statsrevisorerne, Peder Larsen, vil fortælle om sine 27 år som medlem af statsrevisorerne og heraf de sidste 20 som formand. Hvordan gik det i det hele taget til, at Peder Larsen blev medlem af statsrevisorerne, når han slet ikke var medlem af Folketinget?

Peder Larsen, som nu er medlem af A3A, vil redegøre for Statsrevisorernes og Rigsrevisionens opgaver og mål, ligesom han vil komme ind på de mest spektakulære sager i sin tid – Ask/Urd, Privat sygehuse og – klinikker og kritiske sager vedr. SKAT.

Afslutningsvis vil Peder Larsen fortælle, hvorfor Folketinget og borgerne ikke kan undvære Rigsrevisionen og Statsrevisorerne.


Lørdag den 14. november kl. 10.15-14.45

Temadag med Folkeuniversitetet om Vold - viden og perspektiv

Vær med, når vi på denne temadag stiller skarpt på vold. 
Ved ph.d. Bo Wagner Sørensen, cand.scient.pol. Mikael Barfod, lektor, ph.d. Sofie Danneskiold-Samsøe, Professionshøjskolen Metropol, lektor, ph.d. Yvonne Mørck, Roskilde Universitet og  forstander cand.scient.soc. Katrine Nordbjærg, Kvindehjemmet

Kl. 10.15 Velkomst
Kl. 10.30 Voldsforståelser og voldsformer (BWS)
Kl 11.15: Pause
Kl. 11.30: Kønsrelateret vold i internationalt perspektiv (MB)
Kl. 12.15: Frokost
Kl. 13.00: Æresrelateret social kontrol (SD-S og YM)
Kl. 13.45: Pause
Kl. 14:00: Vold mod kvinder og børn – erfaringer fra Kvindehjemmet, landets største kvindekrisecenter (KN)

Yderligere information og tilmelding på https://www.fukbh.dk/program/samfund/vold-viden-og-perspektiv 

Sted: Søndre Campus, Njalsgade 120-140, 2300 København S, lokale 23.0.50
Pris: 360 kr. (prisen er inkl. croissant, sandwich, vand og kaffe/the)


Onsdag den 2. december kl. 15

Rusland v/Thomas Køhler

Direktør i Akademisk Rejsebureau og ekspert i Østeuropa, Thomas Køhler, vil fortælle om Putins Rusland. Hvad er den historiske baggrund for, at Putin er blevet Ruslands stærke leder? Hvordan er det lykkedes at forvandle et kommunistisk styre til et kirkeligt og kapitalistisk baseret styre under en stærkt autoritær ledelse. Og hvordan kan Putin fastholde magten på trods af Vestens modstand og sanktioner?

Thomas Køhler har siden sin ungdom været optaget af udviklingen i Østeuropa, og siden 1999 har han rejst som konsulent for Udenrigsministeriet og EU i det nordlige Rusland, Sibirien og Fjernøsten. Derfor færdes Thomas lige hjemmevant i regeringskorridorerne i Moskva som i øde beliggende landsbyer uden el.


Onsdag den 20. januar 2020 kl. 14

Generalforsamling efterfuldgt af foredraget: Fortællingen om Novo Nordisk v/Hanne Sindbæk

 

 


« forrige  |   top  |   næste »

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by Kjeld Kragelund
Login